pescuit la feeder pe apa rece

Toamna pe Creața3, la feeder pe apă rece

La sfârşitul săptămânii trecute am fost, din nou, la Creaţa3. Deşi suntem la mijloc de toamnă, vremea a fost foarte frumoasă pentru pescuit, cu soare aproape toată ziua şi vânt discret.

Totuşi, apa s-a răcit considerabil şi, pentru că sunt un amator la pescuit, l-am întrebat pe prietenul google o reţetă de succes pentru pescuitul la feeder pe apă rece.

După ce am citit câteva articole ale maeştrilor Lucian Fiat, Benzar Zsolt şi Adi Petrişor m-am hotărât sa abordez partida cu nadă specială pentru apă rece şi momeală vie.

O să prezint mai jos nada, momeala si modul în care am pescuit pe Creaţa3.

Nadă:

  • Benzar Mix Ice Feeder – 500gr.
  • Benzar Ice Mix Natural – 250gr.
  • Micropelete Dual Fish – Frankfurter – 300gr.
  • Melasă Senzor cu aromă de larve – 100gr.

Melasa am amestecat-o cu apa înainte de a umecta nada. Din micropelete, aproximativ 100gr. am pus şi în nada de bază.

Monturi:

Am folosit 2 lansete feeder, cu momitoare method pe ambele. Ca monturi, am folosit la o lansetă forfac de 0,12 textil şi fir de păr cu spin la cârlig, pe care am pus o boabă de porumb flotant, iar la lanseta #2 am pus forfac de 0,18 fluorocarbon, cu maggot clips de 8mm – (optiunea mea era de 6mm insă nu am găsit pe stoc). Ambele cârlige au fost Preston PR36 Barbless (fara spin) de mărimea 10. Pentru a ridica putin viermii de pe substrat, am adaugat o boaba de porumb flotant intre ei pe clips.

Partida de pescuit efectiv a durat cca. 7 ore, iar prezentările nu au lipsit. La feederul cu porumb flotant şi method încărcat cu micropeletele frankfurter, aruncat la cca. 50m spre mijlocul bălţii au venit 6 caraşi din care unul a scăpat iar la feederul cu methodul încărcat cu ice mix si cârlig cu maggot clips, aruncat la cca. 20m in lateral, aproape de mal, au venit 7 ciortani frumoşi cu greutaţi între 1,5 si 2,5kg.

Galerie foto:

 

Recomandări pentru pescuitul pe Creaţa3:

  • dacă nu ai o saltea de primire, cere de la administraţie si vei primi gratuit
  • dacă pescuieşti cu reţinere, nu păstra peştele sub sau peste greutatea admisă
  • dacă nu ştii ce cantitate ai in juvelnic, cere un cântar (e de preferat să ai unul cu tine)
  • în cazul în care ai prins deja cantitatea permisă, elibereaza restul capturilor fără a-i reţine în juvelnic. Poza de final nu trebuie sa fie cu toţi peştii prinşi.

Pescar Amator

Pasionat de pescuitul la feeder, umblu teleleu pe baltile patriei :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.