La sfârşitul săptămânii trecute am fost, din nou, la Creaţa3. Deşi suntem la mijloc de toamnă, vremea a fost foarte frumoasă pentru pescuit, cu soare aproape toată ziua şi vânt discret.

Totuşi, apa s-a răcit considerabil şi, pentru că sunt un amator la pescuit, l-am întrebat pe prietenul google o reţetă de succes pentru pescuitul la feeder pe apă rece.

După ce am citit câteva articole ale maeştrilor Lucian Fiat, Benzar Zsolt şi Adi Petrişor m-am hotărât sa abordez partida cu nadă specială pentru apă rece şi momeală vie.

O să prezint mai jos nada, momeala si modul în care am pescuit pe Creaţa3.

Nadă:

  • Benzar Mix Ice Feeder – 500gr.
  • Benzar Ice Mix Natural – 250gr.
  • Micropelete Dual Fish – Frankfurter – 300gr.
  • Melasă Senzor cu aromă de larve – 100gr.

Melasa am amestecat-o cu apa înainte de a umecta nada. Din micropelete, aproximativ 100gr. am pus şi în nada de bază.

Monturi:

Am folosit 2 lansete feeder, cu momitoare method pe ambele. Ca monturi, am folosit la o lansetă forfac de 0,12 textil şi fir de păr cu spin la cârlig, pe care am pus o boabă de porumb flotant, iar la lanseta #2 am pus forfac de 0,18 fluorocarbon, cu maggot clips de 8mm – (optiunea mea era de 6mm insă nu am găsit pe stoc). Ambele cârlige au fost Preston PR36 Barbless (fara spin) de mărimea 10. Pentru a ridica putin viermii de pe substrat, am adaugat o boaba de porumb flotant intre ei pe clips.

Partida de pescuit efectiv a durat cca. 7 ore, iar prezentările nu au lipsit. La feederul cu porumb flotant şi method încărcat cu micropeletele frankfurter, aruncat la cca. 50m spre mijlocul bălţii au venit 6 caraşi din care unul a scăpat iar la feederul cu methodul încărcat cu ice mix si cârlig cu maggot clips, aruncat la cca. 20m in lateral, aproape de mal, au venit 7 ciortani frumoşi cu greutaţi între 1,5 si 2,5kg.

Galerie foto:

 

Recomandări pentru pescuitul pe Creaţa3:

  • dacă nu ai o saltea de primire, cere de la administraţie si vei primi gratuit
  • dacă pescuieşti cu reţinere, nu păstra peştele sub sau peste greutatea admisă
  • dacă nu ştii ce cantitate ai in juvelnic, cere un cântar (e de preferat să ai unul cu tine)
  • în cazul în care ai prins deja cantitatea permisă, elibereaza restul capturilor fără a-i reţine în juvelnic. Poza de final nu trebuie sa fie cu toţi peştii prinşi.