Complexul piscicol Milotina

Complexul piscicol Milotina se află în județul Călărași, pe raza comunei Valea Argovei, la aprox. 90km. de București. Complexul este compus din 3 bălți, Milotina 1, Milotina 2 și Milotina 3.

Balta pe care am pescuit este Milotina 1, prima baltă de la șoseaua principală. Accesul se face de pe drumul asfaltat, iar în jurul bălții pe pământ accesibil și pe vreme rea.

Milotina 1 are o lungime de cca. 1km și lățimi cuprinse între 100m și 180m. Substratul este în general unul tare, cu urme de vegetație și mici zone cu agățatura. Pescuitul se face de pe un singur mal, iar pe cel opus se află zone cu stuf și copaci. Pe mal sunt amenajate pontoane, umbrare și toalete iar standurile sunt numerotate. Populația piscicola de pe Milotina 1 este compusă preponderent din speciile Crap, Cteno, Caras.

Taxele și Regulamentul pe Milotina 1 sunt de 70 Lei / 12h și 100 Lei / 24h, ambele cu opțiunea de reținere a 5 respectiv 7kg. de Crap. Pentru Milotina 1 se recomandă rezervarea unui loc în prealabil. Detalii regulament și contact găsiți pe pagina lor de facebook.

La partida de pe Milotina 1 am folosit o lansetă feeder și o undiță (alternând și cu un picker). Ca nadă am folosit FiatX Krill, la method și TTX cu viermi, râme și bonduelle, la undiță/picker. Momeala a fost diversificată însă cele mai de succes au fost dumbell galben (miere) și roz (krill), la method și 3 viermi (2 albi+1roșu) la undiță/picker.

Localizare Milotina 1

Pescar Amator

Pasionat de pescuitul la feeder, umblu teleleu pe baltile patriei :)

2 thoughts to “Complexul piscicol Milotina”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.