lacul darvari

Lacul Dârvari – pescuit la plătică şi caras

Lacul Dârvari se află în judeţul Călăraşi, în satul cu acelaşi nume. Accesul spre lac se face pe şoseaua Bucureşti – Călăraşi sau pe autostrada soarelui, până în localitatea Fundulea. De acolo puteţi opta spre accesul dinspre barajul Fundulea, trecând pe lângă bălţile Fundulea 1 şi 2, sau accesul dinspre Tămădău, unde viraţi la stînga imediat ce aţi intrat în localitatea Tămădău.

Lacul Dârvari se întinde pe o suprafaţă de cca. 8km., cu adâncimi între 1 si 10m. Pe mijlocul lacului s-a dragat un canal lat de aprox.25m. unde adâncimea creşte de 4 la 8-10m. Lăţimea lacului variază între 80 şi 200m.

Cele mai accesibile locuri de pescuit le-am găsit în zona dinspre barajul fundulea. În zonele cu satul şi dinspre Tămădău locurile de pescuit nu sunt amenajate iar mare parte din ele sunt pline de stuf. De asemenea am observat căbănuţele de cazare aflate în paragină, însă malurile sunt suficient de bune pentru amplasarea corturilor.

Taxele şi regulamentul pentru pescuitul pe lacul Dârvari.
Eu am optat pentru pescuit la platică şi caras, 60 Lei / 12h şi fără limită de reţinere a acestor specii. Mai multe detalii puteţi citi pe site-ul lacului dârvari.

La aceasta partidă de pescuit, am folosit 1 singur feeder la care am montat un coşuleţ de 30gr. Am folosit forfaturi cu lungimi între 30 – 70cm şi cârlige de 12 şi 14, cele mai bune rezultate le-am avut la cârlige de 12 pe forfat de 70cm.

Nada utilizată a fost Sensas Plătică Brasem, aditivată cu Sensas Black Brasem. La cârlig am folosit momeli ca: pufulete (miere, usturoi), viermi (albi şi roşii), porumb flotant şi bonduelle. Cele mai bune rezultate au fost la 3 viermi pe cârlig.

Localizare Lacul Dârvari:

Pescar Amator

Pasionat de pescuitul la feeder, umblu teleleu pe baltile patriei :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.