Ferma Piscicolă Maia

Pentru că din toamna trecută pâna acum am pescuit aproape exclusiv pe Creața3 și a trecut ceva timp de când nu am mai fost pe o baltă nouă, am zis că e timpul sa mai colind puțin prin jurul Bucureștiului.

Am pescuit pe balta Maia 2, parte a Fermei piscicole Maia, care este compusă din Balta Maia 1, Maia 2, Maia 3 si Maia 4. Cu exepția bălții Maia 3 toate sunt deschise pescuitului sportiv.

Balta Maia 2 se află în județul Ialomița, la cca. 50km. de București. Drumul de acces până la baltă este foarte bun, se face pe asfalt aproape integral iar până la dig, pe un drum de cca. 400m bătătorit/pietruit, practicabil pe orice anotimp. Drumul în jurul bălții este însă impracticabil pe timp de ploaie sau câteva ore bune după ploaie (pentru cei cu echipament ușor asta nu este o problemă).

Balta are o lungime de aproximativ 700m-800m si o lătime de aproximativ 50-60m la digul care o desparte de Maia 1, lățindu-se spre 100m pe partea cu satul Maia. Substratul este în general unul cu mâl iar adâncimea medie undeva la 1,5-2m. Populația piscicolă este compusă din Crap, Caras, Fitofag și Răpitori. Pescuitul la răpitori nu este insă permis.

Pe balta Maia 2 taxa este de 60 Lei pentru partida de 12h, cu opțiunea de reținere a unei cantități de 5-6kg de pește (crap/caras la comun). Pe Maia 1 taxa este de 100 Lei/12h iar pe Maia 4, 150 Lei/12h (asta la data publicării acestui articol).

Detalii de contact și regulament complet puteți citi pe pagina lor de facebook sau website.

Am ajuns pe Maia 2 după o săptămână în care părea că a revenit iarna. Dimineața la sosire au fost -2° iar la prânz, deși cu soare, abia a ajuns la 8°. Am ales un loc la 150m de dig, asta  pentru că aveam malul opus aproape si nu m-am aventurat prin noroi mai departe. Am pescuit cu o lansetă feeder aproape de malul opus și cu un picker undeva la 25m. Am folosit 500gr. de groundbait Benzar special feeder amestecat cu o mână de râme mărunțite. La feeder am folosit momitor method iar la picker un coșuleț mic de 20gr. Trăsăturile au venit doar la picker și doar atunci cănd la cărlig aveam momeală vie (2 viermi). Voi mai reveni.

Localizare Maia 2

Pescar Amator

Pasionat de pescuitul la feeder, umblu teleleu pe baltile patriei :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.