Cum am obținut avizul de pescuit (PG)

Actualizare: modul de obtinere permis ANPA si PG 2020

Permisul de pescuit ANPA pentru Dunare si Marea Neagra se obtine online pe site-ul ANPA


UPDATE Iulie 2017: Permisul ANPA pentru 2017 se eliberează gratuit la sediul central sau la sediile regionale. Tot ce am scris mai jos, pentru obținerea PG, rămâne valabil însa se adaugă permisul ANPA obținut în 2017. Cine a primit PG-urile ca mine, cu chitanța ANPA 2016, trebuie să refacă toate PG-urile.


Odată cu modificarea codului fiscal și eliminarea taxelor pentru pescuitul sportiv/recreativ, am văzut multă lume confuză și multe întrebări legate de obținerea permisului și avizului de pescuit PG.

Pentru că și eu aveam aceleași nelămuriri, am decis să nu mă apuc sa întreb în stânga și în dreapta pe „interneți” ci să mă adresez direct autorităților care decid lucruri prin țară.

 

Permisul de pescuit ANPA 2017

Nu mai există! – Se folosește permisul vizat și/sau chitanță din 2016. Așa am citit în anunțul de pe site-ul ANPA, deci nu m-am mai încurcat cu ei, nu avea rost să-i deranjez.

Aveam din 2016 chitanța de la APS+legitimația APS si avizele PG pentru GR si CL, așa ca le-am facut o poză.

Permisul de pescuit in Delta Dunării 2017

Nu am avut in 2016. Împreună cu eliminarea taxelor și acesta este gratuit în 2017 și ,pentru că a fost foarte confortabil, l-am luat direct online de pe site-ul lor. Click aici dacă vrei și tu. Nu știu dacă voi ajunge prin deltă la pescuit, dar nu m-au durut 5 click-uri.

Avizul de pescuit în apele de frontieră (PG)

Am avut în 2016 avizul de pescuit pentru Călarași și Giurgiu. Însă un coleg pescar binevoitor (nu îl mai găsesc, dar îi mulțumesc pe această cale) a avut inspirația să împărtășească acest link pe Facebook. Spre surprinderea mea Poliția de Frontieră are un formular online prin care poți depune cererea pentru aviz PG și mai și răspunde.

Pașii pe care i-am urmat pentru obținerea avizelor PG:

  1. Am făcut poze la toate documentele: Chitanta 2016 , PG 2016, CI si permis ABRDD;
  2. Am completat formularul acela online ăi am solicitat PG-uri pentru mai multe județe;
  3. Am încarcat acele poze prin formularul lor;
  4. Mi-am vazut de treaba. Deși dupa trimiterea formularului, mesajul spunea ca voi primi o copie, nu am primit-o. Pentru că nu mă așteptam la vreun rezultat nu mi-am batut capul 🙂

Toata operațiunea, inclusiv fotografierea documentelor, a durat mai puțin de 10 minute.

După nici 2 ore am primit email răspuns de la Poliția de frontieră Mehedinți cu avizul pe 2017 scanat și stampilat iar a 2-a zi dimineața am primit și avizul pentru Giurgiu.

[pi_ifg data_shortcodeid=’pi_ifg’ data_shortcodeid=’pi_ifg’ data_shortcodeid=’pi_ifg’ data_shortcodeid=’pi_ifg’ data_shortcodeid=’pi_ifg’ pi_image_ids=”4248,4247,4249″ pi_insert_urls=”https://www.baltipescuit.com/wp-content/uploads/permis2016-web-150×150.jpg,https://www.baltipescuit.com/wp-content/uploads/permis-abrdd-web-150×150.jpg,https://www.baltipescuit.com/wp-content/uploads/Formular-de-avizare-a-activităților-de-pescuit-sportiv-în-zona-de-frontieră-pentru-persoane-fizice-Main-Politi-150×150.jpeg” pi_type=”custom” pi_style=”tiled_gallery” pi_slideshow_limit=”20″ pi_maximun_width=”” pi_slideshow_autoplay=”” pi_slideshow_auto_height=”false” pi_slideshow_single_item=”0″ pi_slideshow_items=”5″ pi_slideshow_items_desktop=”5″ pi_slideshow_items_tablet=”2″ pi_slideshow_items_mobile=”2″ pi_tiled_gallery_limit=”20″ pi_rowheight=”220″ pi_maxrowheight=”200%” pi_fixedheight=”false” pi_lastrow=”nojustify” pi_showcaption=”true” pi_randomize=”false” pi_margin=”10″]

 

Pozele care insotesc acest articol sunt exact cele trimise catre politia de frontiera (mai putin datele personale)

Am încredere, acum, că urmează să ajungă și restul, deci se poate.

Pescar Amator

Pasionat de pescuitul la feeder, umblu teleleu pe baltile patriei :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.