Bălți pe care le evit și de ce

Pentru mine mersul la pescuit nu înseamnă doar capturile sau reținerea peștelui. Când merg la pescuit o fac pentru relaxare, pentru a-mi calma creierul după o săptămână de lucru de la 9-18 și a mă destresa.

După cum se poate observa din articolele de pe acest blog, locul de pescuit preferat este Balta Creața 3Când nu mă duc acolo și caut locații noi, mă ghidez în funcție de calitatea informațiilor pe care le găsesc despre acestea în mediul online și de modul în care are loc prima conversație când sun să aflu detalii.

Încerc însă experimentez diferite locații însă am o mică listă de locuri unde nu voi merge de bunăvoie.

Pe lista mea cu bălti de evitat se află următoarele:

 • Balta Ciocărlia 4 – o evit din cauza administratorului. La ediția 2016 a F&H Expo, administratorul acelei bălti împărțea fluturași de promovare. M-am apropiat de el să schimb 2-3 vorbe și m-am ales cu un fluturaș, după care mi-a întors spatele și a plecat mai departe. Prin urmare, am decis sa nu vizitez deloc balta, indiferent de condițiile de acolo.
 • Balțile de la Fundulea – le evit din cauza aglomerației de oameni și a profilului acelor bălți. Eu consider că acele bălți nu sunt pentru pescuit „recreativ” ci pentru pescuit comercial. Atâta timp cât nu există cine știe ce restricții în regulament, se pescuiește aglomerat unul peste altul și profilul acelor locatii rămâne de consum, voi evita acele bălți.
 • Balta Livada 4 Belciugatele – am fost acolo înainte sa încep sa pescuiesc la feeder și înainte de a scrie pe acest blog. Aș încadra balta în același profil cu cele de la Fundulea, însă acolo m-a deranjat modul în care am fost abordat de către paznic/administrație, care m-a făcut să mă simt aproape braconier 🙂
 • Măgura 9 – Aproape același motiv cu Ciocârlia, însă conversația a avut loc la telefon. Nu sunt o persoană cu educație superioară însă cantitatea de „BOSS” pe care am auzit-o la acea conversație și impresia rămasă după convorbire, m-a făcut sa evit locul indiferent de condițiile de acolo.

Motivele de mai sus pot părea banale sau puerile insă pentru mine contează. Modul de organizare a unei bălți de pescuit și abordare a unui pescar de către administrație sau personal, contează pentru mine la fel cum contează și răspunsul la „Bună ziua” sau punctualitatea la o întâlnire.

Pescar Amator

Pasionat de pescuitul la feeder, umblu teleleu pe baltile patriei :)

2 thoughts to “Bălți pe care le evit și de ce”

 1. Balta Belciugatele 4 Livada am fost duminica trecuta 22.04.2018 praf fratilor am fost impreuna cu un prieten cu 10 lannsete si 2 undite aruncate de copii nu am luat nici un caras cat bricheta,pe balta erau cel putin 50 de pescari,langa noi 2 baietii venitii de sambata la cu 10 scule la fel nimic nu cred ca s-a prins 3 pesti de toti pescari,iar administrativ la fel de urat la telefon iti vorbesc frumos(aministrator domnul Bogdan) i-am explicat ca nu sunt profesionist si ca am 4 lansete luate de la obor si venim doar sa iesim din bucuresti pt relaxare si sa avem si un pic de activitate(2,3 pesti) nu sa golim noi balta de peste iar pe balta vin 3 indivizii (un mos beat cu sticla de vin in mana,un malac cu burta iesita din tricou,si unul *bad boy van damme*)care incep sa te puna sa te strangi cu sculele ca ai ocupat prea mult loc desi era 8:30 si nu prea mai veneau pescarii.Asta e traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!

 2. M-am tot uitat pe site-urile de așa zisa pescareala și din tot ce am citit am observat ca se merge la peste pentru recreere .Din ce clasa facem parte , pescari , amatori de peste , sportivi , profesioniști ? Am uitat oare de ce mergem sa pescuim
  noi aceștia din clasa pescarilor . Cred ca o saramura e buna nu , sau o tigaie de peste prăjit alăturat de mujdei ? Am tot citit ” venim din București pentru o relaxare ” . Exista o mulțime de locuri unde sa mergi singur sau cu familia sa te recreezi sau relaxezi .
  Pescuitul și pregătirea pentru a merge la pescuit este dpdv personal un mic ritual , fiertul mamaligii , cumpărare rime și viermuși alegerea acelor pentru linii etc ( mă duc sa prind peste ) toți gândim la fel . Se folosesc tot felul de termeni ca pescuitul la feeder etc , eu știu una și buna ” pestele nu știe stilul claiton ” și nu mă duca la pescuit sa stau degeaba sau sa prind vreme frumoasa și mai ales sa stau de vorba cu administratorul sau paznicul , sa văd cum vorbește sau cu ce este îmbrăcat .
  Sunt balti de care nu vreau sa mai aud din pricina politicii adoptate cu tot felul de regulamente și apropo nu îmi place sa platesc câteva sute de lei degeaba doar pentru relaxare , existe parcuri .
  De ce merg la peste , sa prind peste ca sa-l pap , nu de la magazin sau din acvariu , cred ca ați observat diferența de gust .
  Și la final sa nu mai îmbogățim pe administratorii aceștia de balti și sa solicitam bonul sau chitanță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.