pescuit-creata3

Bălți de pescuit la Feeder

Pentru că trecut o perioadă destul de mare în care nu am mai fost la pescuit, am avut ceva timp la dispoziție pentru a face o selecție personală a bălților care mi-au placut cel mai mult, din perspectiva pescuitului la feeder.

1 – Bazinul piscicol Creața 3 – link

bazinul piscicol creata3Pe acest bazin am avut cele mai multe partide de pescuit începând cu 2016 (peste 30) . Deși mulți pescari ce vizitează balta pescuiesc cu lansete de crap și uneori plantează cu navomodele, există destule standuri care dau randament bun și la pescuitul cu feederul.

Standurile unde am pescuit cel mai productiv la feeder au fost: 1 – spre mijlocul lacului, 10, 11, 12 la distanțe între 30m de mal și mijlocul lacului, 22 și 25, de la mijlocul lacului până la malul opus. Ultimele 2 standuri, au o distanta de cca. 80-90m până la malul opus și se poate ajunge acolo cu o lansetă buna de feeder și un fir subțire+mulineta ok. Eu folosesc o lanseta Okuma Competition 3,60, mulineta Okuma LB40 si fir textil de 0,12.

Ce poti prinde pe Creața 3 la feeder?

Eu am prins pe acele standuri de la Săbioară, Caras, Crap și Cteno. Cel mai mare pește pe care l-am prins la feeder a fost undeva în jurul a 10Kg. În baltă există și exemplare de peste 10kg. Momitorul pe care îl prefer aici este method. Ca nadă și momeală, cele mai bune rezultate au venit la Benzar Competition Black (primăvara), Pâine simpla, TTX simplu sau in amestec cu spărtura de porumb (vara). La cârlig, peștele a preferat porumb la conserva, viermi, mini dumbelluri albe, galbene sau roz (ciocolata, miere, krill) și franzela de 1 leu.

2 – Balta Valea Liliecilor – link

Pe această baltă am fost până acum doar de 2 ori, insă îmi place foarte mult aspectul acesteia și faptul că este suficient de îngustă, pentru a putea pescui la feeder pe toată lățimea ei (cea mai mare lățime este undeva la 90m si acoperă doar 2 sau 3 standuri).

Standurile unde am pescuit au fost 23 (lățime mare și apă mai adâncă) și 3 (lățime mică apă undeva la 1,5-1,8m).

Ce poți prinde pe Valea Liliecilor la Feeder?

În principal caras și crap (preponderent ciortan la 1,5-2kg). La cele 2 partide am prins suficienți carași și 3 crapi scăpați insă în stuful de lângă mal. Se poate pescui atât la method cât și la coșuleț.

Probabil în 2019, când voi avea mai multe partide pe acest lac, voi reveni cu mai informații detaliate și pentru alte standuri, nadă și momeală.

3 – Sărulești, zona „La Sălcii” – link

Sarulesti la salciiSărulești la Sălcii este o pistă cunoscută pescarilor de feeder. Am fost de 8 ori aici, pe diferite locuri de la hotel spre pista de concurs (nu sunt numerotate).

Sărulești este o baltă la care merg mereu dupa câteva partide ratate sau fără capturi, deoarece acolo poți prinde mereu o platică 🙂 . În funcție de strategia pe care o alegi, poți prinde mai mult sau mai puțin, însă plătica este mereu înfometată.

4 – Tâncăbești 2 (la DN) – link

Aici am fost de aproximativ 5 ori (din care 1 partidă la răpitor). Singurul loc pe care am pescuit a fost standul „La Pompa” (sau „La pompe”). Merg la Tâncabești atunci cand mă trezesc târziu, sau nu am timp sa stau toată ziua la pescuit.

Distanța la care am pescuit a fost intre 30 și 60m, atât la method cât și la coșulet. Capturile: Caras, Crap și Plătică.

Ca nadă am utilizat aici mereu Benzar Competition și ca momeală, bonduelle, viermi și mini dumbell galben (miere sau porumb).

Notă: Mai sunt bălti pe care am pescuit cu succes la feeder, însă am scris doar de cele pe care am fost de cel puțin 2 ori și mi-au placut mai mult.

Pescar Amator

Pasionat de pescuitul la feeder, umblu teleleu pe baltile patriei :)

One thought to “Bălți de pescuit la Feeder”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.