Balta Valea Liliecilor

Balta cu numărul 40, pe care o vizitez de când am început acest proiect, este rezervată tot unei bălți la început de drum, cu o administrație nouă și în curs de dezvoltare, balta Valea Liliecilor din jud. Teleorman.

Balta Valea Liliecilor se află în apropierea satului Siliștea, jud. Teleorman, la cca. 73 de km de la ieșirea prin Militari.

Accesul spre baltă se face pe asfalt până la 1km de aceasta, apoi pe un drum de piatră accesibil indiferent de vreme până la digul bălții. În jurul bâlții accesul poate fi dificil pe ploaie sau dupa mai multe zile ploioase, deoarece drumul este de pământ si iarbă.

Pe Valea Liliecilor sunt amenajate 25 de standuri și 2 căsuțe pentru închiriat. Pescuitul se face de pe un singur mal, aproape la nivel cu apa. Standurile au umbrare iar la fiecare 2 standuri este amplasat câte un grătar, între standuri exista și stuf, pentru „intimitatea” pescarului.

Partea frumoasă a bălții este malul opus, care are pe toată lungimea stuf și copaci, iar lățimea mică permite pescuitul aruncat în apropierea acestora.

Balta are o lungime de aproape 1km. și lățimi între 60m și 90m (măsurători aproximative). Substratul este în general unul mâlos însa fără agățaturi, pe zona pescuită de mine.

Taxele și Regulamentul pe balta Valea Liliecilor sunt de 50 Lei pescuitul C&R iar pentru reținerea a 4/6kg. crap, 90 Lei pescuitul de zi 12/h și 150 Lei / 24h . Mai multe detalii despre tarife, regulament și închirerea căsuțelor puteți găsi pe site-ul bălții sau pe pagina de facebook.

La partida de pe Valea Liliecilor am pescuit cu o lansetă feeder și cu o undiță, alternând la feeder între coșulet și method feeder. Pentru pescuitul la feeder am încercat 3 nade diferite: FeederX – Super Carp Green, FeederX – FiatX Krill și Rameau Feeder Jaune.

Pentru pescuitul la undiță am nădit cu TTX amestecat cu viermi, porumb de conservă și râme tocate.

La cârlig am utilizat diferite momeli aromate însă cele de succes au fost viermii la undiță și porumbul de silicon sau bonduelle la feeder.

Localizarea bălții Valea Liliecilor

Notă privind localizarea: Waze vă îndrumă către drumul de acces cel mai scurt, însa inaccesibil pe vreme rea iar Google Maps are sosirea pe malul opus al bălții, dar daca tineți drumul pietruit de la dig ajungeți direct la locatie.

Pescar Amator

Pasionat de pescuitul la feeder, umblu teleleu pe baltile patriei :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.