Balta Sapunari

Balta Sapunari – pescuit langa Lehliu

Balta Sapunari sau Lacul Sapunari, asa cum mai este cunoscuta locatia, se afla la nici 70km de Bucuresti, in judetul Calarasi, in apropiere de Lehliu. Avand o suprafata de aprox. 12ha, o latime de 150m si chiar 200m pe alocuri, balta Sapunari oferta suficiente locuri de pescuit pe ambele maluri. Adancimea medie este undeva la 2-3m iar capatul baltii dinspre Sapunari prezinta si agataturi interesante unde se pot prinde pesti pe banda rulanta, insa la fel de bine se pot pierde si monturi. Malul este in general unul ridicat fata de balta, pe alocuri depasind 1m, insa toate locurile de pescuit au sapate nise suficient de mari, in care pescarul poate ajunge lejer la apa.

Incepand cu 2016 Balta Sapunari are un administrator nou, foarte amabil, la fel ca si serviciul de paza al baltii. Din informatiile primite de la administrator, legate de populatia piscicola, am aflat ca balta este populata preponderent cu specia Crap (crap comun si crap oglinda). In balta mai exista si exemplare de Cteno ramase dupa preluarea baltii, insa numarul capturilor este redus. Noua administratie a reusit sa reduca numarul de exemplare de caras mic (brichetar) si cauta solutii pentru popularea baltii cu exemplare de caras mare. In general, balta este una frumoasa atat pentru pescuitul la crap, cat si la stationar. Am vazut pescari cu driluri de crap la undita.

Taxele pentru 2016 la Balta Sapunari sunt de 80 Lei/12h cu retinere 5kg Crap si 120 Lei/24h cu retinere 8kg .

Mai multe detalii puteti afla pe pagina de facebook a baltii (numerele de telefon sunt in poza de coperta)

La aceasta partida am folosit ca nada 1kg de Amix Crap/Caras si 1Kg de Amix capsuni, amestecat cu 300ml de amorsa de capsuna, 500g porumb preparat cu aroma de capsuna, toate de la Senzor Planet si 1cutie de porumb fiert Bonduelle. La carlig momeala castigatoare a fost porumbul fiert, 1buc pe carlig fara fir de par.

Accesul pe balta este unul foarte bun, in jurul baltii pamantul este batatorit iar din drumul principal pana la balta cca. 300m de camp. (cred ca dupa cateva zile de ploaie acel drum pana la balta poate prezenta probleme pentru masini cu garda joasa). Pe drumul principal in dreptul unei fantani exista un panou indicator spre balta.

Localizare Balta Sapunari:

Pescar Amator

Pasionat de pescuitul la feeder, umblu teleleu pe baltile patriei :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.