Balta Nicula – Valea Mițichii

Balta Nicula se află în localitatea Ștefănești, Județul Călărași, la o distanță de cca. 50km. de București. Accesul la baltă se face pe prima stradă (uliță) după intrarea în Ștefănești, pe un drum pietruit, apoi prin câmp cca. 1km. Drumul prin câmp este surpinzător de bun și accesibil chiar și după o ploaie de o zi sau două.

Balta Nicula are o suprafață de cca. 20ha., cu o lungime de aproximativ 2km. și o lațime ce variază între 120m – 180m . Adâncimea variază între 1 si 3m, cu apă mai mică în partea dinspre sat și mai mare spre autostradă. Aspectul bălții este în general semi-sălbatic, având amenajate doar 25 de locuri pentru pescuit cu spatiu foarte mare între ele.

Stuful este prezent pe ambele maluri, mai puțin în zonele unde sunt amenajate locurile de pescuit. De asemenea în apropierea malului opus standurilor, cât și in dreptul stufului dintre standuri, se află foarte multă agățătură.

Taxele și regulamentul pe Balta Nicula sunt de 50 Lei pentru 12h, cu posibilitatea de a reține 5kg de crap/cteno. Detalii complete puteți citi pe site-ul bălții

La partida de pe balta Nicula am pescuit atât la feeder cât și la plută (match și undiță). Având o adâncime de aprox. 1m la mal, pescuitul la undiță a fost o plăcere. Am folosit 1kg de groundbait Benzar Mix Special Feeder negru aditivat cu 200 ml de melasă. Nu am făcut nădire de bază ci am nădit doar din momitor sau coșuleț (am alternat momitoarele). La cârlig am folosit diverse momeli vii si artificiale, cele de succes fiind viermii (la undiță, coșulet feeder și match) iar la method popup roz (indiferent de aromă sau formă, popupul roz de max. 8mm. a generat cele mai multe trăsături si capturi).

 

Localizare Balta Nicula

Pescar Amator

Pasionat de pescuitul la feeder, umblu teleleu pe baltile patriei :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.