Balta Nana - Calarasi

Balta Nana – Calarasi

Balta Nana, situata la intrarea in comuna cu acelasi nume, este o balta cu o suprafata totala de cca. 17ha, impartita in 2 zone. Zona din dreapta, reprezentand 1/3 din suprafata si zona din stanga cu 2/3.  Ca si aspect, amenajarea baltii este una extrem de frumoasa, peste jumatate din locurile de pescuit beneficiind de umbra prin prezenta copacilor de pe mal, toate standurile avand amenajate mese, banci si gratare.

Populatia piscicola pe balta Nana este compusa doar din speciile de peste pasnic (Crap, Cteno, Caras, Platica si Novac) insa dimensiunile difera pe cele 2 zone de pescuit. Pe zona din dreapta se regasesc speciile de dimensiuni mai mari iar pe cea din stanga, puietul si pesti de pana la 3kg. (conform site-ului de prezentare)

Taxele pe balta Nana difera si ele in functie de zona aleasa, pe zona din dreapta fiind de 100Lei / 12h iar pe cea din stanga 50Lei / 12h. Pe ambele zone se pot retine 5kg de peste din speciile Crap/Cteno iar caras/platica in limita bunului simt.

Balta Nana are amenajate si cateva casute pentru cazare, mai multe detalii, imagini si date de contact puteti vizualiza pe site-ul baltanana.ro

La partida mea de pescuit pe balta Nana, am folosit din nou tehnica feeder, de data aceasta insa doar cu momitoarele method. Nada utilizata a fost 1kg de Benzar Green Method Mix amestecat cu 250gr. Benzar Method mix – Krill. La carlig am folosit diferse momeli, iar cele castigatoare au fost viermii vii si popup cu aroma de krill de la MG. Rezultate notabile nu au fost, capturile fiind doar de dimensiuni mici. Majoritatea pescarilor de pe balta Nana pescuiau la novac, cu montura specifica acestei specii si cu rezultate bune.


Drumul de acces pe jumatate din partea stanga a baltii este extrem de dificil pentru masini cu garda joasa.

Pescar Amator

Pasionat de pescuitul la feeder, umblu teleleu pe baltile patriei :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.