Balta Ileana – Răzoarele

Balta Ileana – Răzoarele se află in jud. Călărași, la aprox. 60km. distanță de București, pe raza comunei Ileana – sat. Răzoarele. Accesul până la baltă se face aproape integral pe drum asfaltat iar în jurul acesteia drumul de pământ este accesibil pe orice vreme.

Balta Ileana a fost preluată de o nouă administrație începând cu anul 2018 iar investițiile de început au constat în popularea cu speciile Crap și Cteno, amenajarea standurilor de pescuit și a umbrarelor existente.

Pescuitul se face de pe un sigur mal, cu o lungime de aprox. 1km. iar lățimea bălții este de la cca. 150m la digul de la intrare la cca. 60m spre capătul ei. Adîncimea medie este de aprox. 1,5m cu zone de până la 3m, aflate spre malul opus standurilor. Substratul este unul în general tare, fără agățături, zonele cu mâl fiind în apropierea stufului din maluri. (Stuful este prezent pe ambele maluri).

Taxele și Regulamentul pe Balta Ileana sunt de 60 Lei / 12h și 100 Lei  / 24h. Pentru contravaloarea taxelor este permisâ reținerea a 5kg respectiv 10kg Crap/Cteno. Plantatul cu navomodelul sau barcă proprie este taxat cu 10Lei/12h și 20Lei / 24h. Pentru mai multe detalii privind Balta Ileana, puteți lua legătura cu administrația prin pagina de Facebook sau la tel: 0757.049.225 / 0722.329.651 – pentru weekend se recomanda rezervarea unui loc în prealabil.

La partida de pe balta Ileana am folosit ca nadă groundbait de la Fabrica de Nadă cu aromă de căpșuni, amestecata cu porumb roșu preparat, tot cu aromă de căpșuni. Momeala de cârlig a alternat între boabe de porumb, bonduelle, pop-up, pelete și momeală vie, fără rezultate notabile, însă cu ceva activitate la o boabă de porumb pe fir de păr și, uneori, la bonduelle direct pe cârlig.

Localizare Balta Ileana

Pescar Amator

Pasionat de pescuitul la feeder, umblu teleleu pe baltile patriei :)

One thought to “Balta Ileana – Răzoarele”

  1. …frumos dar unde este pestele ala mare? ca in afara de 4 pui de caras si un oblete…nimic. poate ca din cauza vantului in rafale si a vecinului de vis a vis ca ne-a bagat tot repertoriul de manele la toti watii din sculele lui dogite. Altfel frumos si amabil administratorul…cam atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.