Balta Grivița

Actualizare 2020 – Regulament Balta Grivița:

Descarcă aici regulamentul actualizat la 20.05.2020, în format PDF
În anexele cu imagini din documentul pdf se pot consulta și zonele în care este permis pescuitul.


Deoarece în acest weekend am avut doar 4-5 ore la dispoziție pentru a merge la pescuit și dorind să petrec majoritatea acestui timp pe malul apei decât pe drum, am ales să vizitez cea mai apropiată baltă din zona mea.

Balta Grivița se află chiar în sectorul 1 din București și desparte cartierele Bucureștii Noi și Vatra Nouă. Accesul pe baltă se poate face fie cu mașina, prin B-dul Laminorului nr. 165 A (în curba cu str. Fabrica de Cărămidă), fie cu transportul în comun – linii RATB 205,304,460,461,697 (stația Ștrand Străulești) sau cu metroul – stația  Străulești.

Pescuitul pe balta Grivița se face doar de pe malul din partea cartierului Bucureștii Noi, zona denumita „La Plopi – ANL” (nu am întrebat cu exactitate care sunt zonele restricționate). Lățimea lacului este de la aprox. 100m în partea din spatele Pro Rapid, până la aprox. 400m în golful dinaintea insulei. Adâncimea lacului este de la 1 la 4m, în zona pe care am pescuit eu aprox. 1,8-2m.

Taxele și regulamentul pe balta Grivița sunt de 80 Lei / 12h / pescuit cu 5 lansete si 50 Lei / 12h / pescuit cu 5 undițe . În contravaloarea taxei se pot reține 5kg de pește din speciile Crap/Cteno cu greutatea între 1,5 – 5kg./exemplar. Mai multe detalii privind regulamentul puteți afla contactând administrația bălții pe Facebook

După cum am scris la început, am pescuit aprox. 5 ore, folosind o lansetă feeder cu momitor method și ocazional o undiță. Ca nadă am utilizat petelete Benzar mix pellet pack 2 in 1 cu aromă tutti frutti. La cârlig am alternat diferite momeli, cele care au produs trăsături fiind popoup de 8mm capșuni – doar cele galbene și roz – , boaba de popumb popcorn cu aroma de miere și porumbul fiert din conservă (în principal culorile galben și roz).

Localizare Balta Grivița:

Pescar Amator

Pasionat de pescuitul la feeder, umblu teleleu pe baltile patriei :)

0 thoughts to “Balta Grivița”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.