Balta Creața 1

Balta Creața 1 se află la aproximativ 30km de București, cu acces din drumul județean ce face legătura între Gagu și Petrăchioaia. Spre baltă sunt mai multe intrări semnalizate, insă pentru cei ce merg pentru prima dată acolo, pot accesa drumul pe lângă parcul de dezmembrări.

Creața 1 este vecină cu Creața 3  și împart acelasi curs de apă. Deși accesul pe baltă se face direct din șoseaua asfaltată și drumul în jurul bălții este unul practicabil pe orice vreme, Creața 1 este o baltă sălbatică, fără standuri amenajate, cu foarte mult stuf, adâncimi de la 1,5 la 5m și un substrat ce variază cu zone ce prezintă agățaturi și plante subacvatice sau mâl gros.

Balta Creața 1 este populată în principal cu speciile Crap, Cteno și Caras, are însă și exemplare de pești răpitori și poate prezenta o provocare pentru diferite stiluri de pescuit.

Taxele și Regulamentul pe Creata 1 sunt de 80Lei / 12h pentru pescuitul la Crap și 40 Lei / 12h pentru pescuitul carasului exclusiv la undiță. Programul este de la 06:00 la 18:00 iar noaptea este închis. Pentru că în baltă se află și mai multe exemplare mari, administrația are în vedere inclusiv o taxă doar pentru pescuitul cu eliberare (C&R) de 50 Lei. Plantatul cu navomodelul nu este taxat. Detalii puteți afla contactând Balta Creața 1 pe Facebook.

La partida de pescuit de pe Creața 1, am folosit micropelete de căpșună de la Senzor și micropetele Chocolate-Orange de la Fabrica de Nadă. La cârlig am folosit diferite momeli flotante (porumb flotant și pop-upuri), trăsăturile venind la orice momeală de culoare galbenă. Din cauza substratului cu foarte multă vegetație, pentru a ridica mai mult cârligul, am optat pentru riguri mai lungi la momitor (10-15cm) și am suplimentat flotabilitatea cu bucăți mici de spumă flotantă.

Localizare Creața 1:

Pescar Amator

Pasionat de pescuitul la feeder, umblu teleleu pe baltile patriei :)

5 thoughts to “Balta Creața 1”

  1. Paznicul …. un țăran si jumatate. Imi scuzati expresia, dar asta este realitatea. Pacat. Balta este frumoasa.

  2. Te pazesc ca la puscarie dar bonul cand platesti nu stie sa il dea, pacat de balta, nu mai merg acolo din cauza paznicilor care sunt nesimtiti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.