Balta Căciulați

Balta Căciulați se află în comuna Moara Vlăsiei, în apropierea bălții Moara Vlăsiei 1 . Accesul până la baltă se face integral pe drum asfaltat, iar în jurul ei pe drum de pământ bătătorit.

Balta Căciulați se întinde pe o suprafață de cca. 30ha. cu lățimi, pe zonele unde se poate pescuit, între 100m și 200m. În zona standului pe care am pescuit, substratul era in general tare sau cu strat subțire de mâl, însa destul de multă vegetație. Aproape fiecare recuperare fără pește aducea vegetație pe plumb și cârlig.

La o distanță de cca. 100-120m. am găsit și o zonă cu prag/agățătură mai deasă de unde recuperarea monturii a trebuit să o fac mai alert, pentru a nu o agăța pe acea zonă. De asemenea într-o zonă aflată la cca. 10m. de mal, am pierdut majoritatea prezentărilor în pragul aflat acolo.

Taxele și regulamentul pe balta Căciulați sunt de 80 lei / 12h și 160 lei / 24h . Pentru această taxă se poate reține o cantitate de 5kg Crap/Cteno/Somn + 5kg. Caras, la pescuitul pentru 12h,  respectiv 10kg.+10kg la 24h. Plantatul cu navomodelul este permis doar la pescuitul de minim 24h. Detalii despre regulament, taxe și contact puteți citi pe pagina lor de Facebook. 

La partida de pe Căciulați am pescuit cu 2 lansete de crap și 1 feeder. Monturile folosite fiind plumb pentru pastă la lansete și method la feeder. Ca nadă am folosit, la plumb, pastă solubilă de la Senzor, pe una cu aroma de căpșuni iar pe cealaltă aromă de squid și afine, iar la method groundbait de la Fabrica de Nadă. La cârlig, pe cele 2 lansete, am optat pentru riguri scurte, pe una având 2 boabe de porumb preparat fără aromă, culcate pe substrat, iar pe cealaltă am făcut un „sandwich” din 2 boabe de porumb cu spumă flotanta intre ele, pentru a ridica puțin cârligul de pe substrat. La method am folosit diferite momeli pe spin sau quickstop, cele cu cel mai mare succes fiind pătrațica de mămăliga cu aromă de usturoi și boabele de porumb fiert.

Localizare Balta Căciulați

Pescar Amator

Pasionat de pescuitul la feeder, umblu teleleu pe baltile patriei :)

One thought to “Balta Căciulați”

  1. Taxa nu e 80 lei, ci 100, ar fi specificat nu știu pe ce “site” al bălții! Dacă te așezi mai departe de intrare, locurile acelea, cum de altfel se întâmpla și alte bălți, se moștenesc sau se pasează între cunoscuți, vorbesc de locuri bune…deci dacă te așezi mai spre coada bălții, nu reusesti sa scoți nici un peste pentru ca agata. Așa mai spre după amiaza, nu când ți-a umflat banii, încasatori sau ce- o fi el, îți spune așa cu o urma de regret ironic: da aici cam agață, de ce nu v- ați asezat mai in fata?! Poftim?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.