bazinul piscicol creata3

Abordare partida de pescuit pe Creata3 #1

Desi obiectivul pe 2016 este sa vizitez cate o balta noua la fiecare partida, pentru a „face cunostinta” cu locatiile, pescuitul pe balta Creata3 mi-a placut atat de mult, incat am mai revenit la inca 2 partide.

Pentru ca obiectivul pe 2017 este sa aleg 2-3 balti pe care sa pescuiesc tot anul, cu abonament sau pe baza de partida si sa scriu aici diferite abordari, locuri si rezultate, voi incepe de pe acum (pana nu uit) cu Bazinul piscicol Creata3.

Despre Balta Creata3 puteti citi in articolul initial cum sa ajungeti si care sunt conditiile si taxele.

Nu voi scrie in detaliu despre toata tehnica si tactica de abordare, insa daca mergeti pentru prima data pe Creata3 sau ati mai fost si nu ati avut rezultate, va puteti face o idee despre cum sa abordati partida de pescuit la Feeder acolo. Articolul il scriu in principal pentru mine, ca o agenda publica, pe care o impartasesc si cu voi.

Partida de pescuit #1:

Stand: nr.1
Am pescuit cu 2 lansete, pe una cu method pe cealalta cu cosulet. Nada de baza a fost cu aroma de capsuna (Benzar feeder) iar momelile cu succes au fost viermii si porumbul de silicon, flotant. Carligele folosite au fost de 10 si 12. Lungimea forfacelor la care am avut trasaturi si capturi au fost, la method scurte de max.10cm. iar la cosulet cca.30 cm. iar grosimea de 0,16 respectiv 0,20 . La method am avut fir de par compus dintr-un spin de 10mm. iar la cosulet am pus momeala direct pe carligul de 12.

Distantele la care am pescuit au fost intre 20 si 60m fata de mal, fara o nadire prealabila si cu improspatarea nadei la cca. 15 min. Nu am facut nadire de baza, doar in prima ora de pescuit am lansat in medie la 5-6 minute.

Rezultatul la prima partida a fost: 8 carasi mai rasariti (mai mari de 15cm), 4 trasaturi mai puternice de crap, din care 1 scapat in drill si 3 neintepati si mai multi carasei si puiet de cten, pe care i-am eliberat.

Partida de pescuit #2:

Stand: nr.0
Am folosit aceeasi configuratie la lansete carlige si forfac, insa am schimbat nada si distanta de pescuit. Nada pentru method a fost compusa din mamaliga amestecata cu spartura de porumb iar la cosulet Amix de la Senzor plane cu aroma de porumb. Pe carligul lansetei cu cosulet am pus 1 sau 2 boabe de porumb fiert iar la method am folosit cand 1 cand 2 boabe de porumb flotant.

Colegul care m-a insotit am pescuit cu aceeasi nada si momeala insa cu lansete de crap si momitor clasic.

Distantele la care am pescuit au fost: La method intre 20-40m de mal iar la cosulet intre 5 si 20m de mal.  Am nadit cu bulgari, viermi si porumb fiert, din mana la distanta mica si am mizat pe linistea de pe balta si umbra copacilor.

Rezultatul partidei nr.2 a fost: 6 ciortani intre 1 si 2,5kg. pe saltea (din care unul la undita), cativa carasei si pui de cteno eliberati. Majoritatea trasaturilor si capturilor au fost aproape de mal, in marginea umbrei de la copaci.

Partida de pescuit #3:

Stand: nr.12
Am pescuit cu o singura lanseta feeder, in prima parte a zilei cu method feeder iar in cea de a 2-a cu un cosulet de 30gr. Forfacul folosit a fost de 0,20mm la ambele monturi, lungimea la method cca.8cm. iar la cosulet cca.25cm. Carligul utilizat la ambele monturi a fost de 10, cu spin la method si farara fir de par la cosulet.

Nada utilizata a fost: pentru method Mix de pelete de la FeederX in amestec cu nada crap&caras tot de la FeedeX. La cosulet am facut un mix din nada Crap&Caras FeederX si Benzar Crap&Caras. In nada de la cosulet am introdus si porumb fiert. La carlig momelile pentru method la care am avut cea mai mare activitate au constat in mini-popup de ciocolata alba si tutti frutti de la Utopia Baits.

Distanta la care am pescuit a fost intre 40 si 60m., fara o nadire de baza, insa cu lansari la interval de 6minute (asta era media trasaturilor).

Rezultatul partidei nr.3 a fost: 1 ciortan de 1,5kg si unul de 2,2kg pe saltea. Trei trasaturi puternice, fara sa reusesc inteparea si un drill finalizat cu desfacerea nodului la agrafa rapida (am gresit nodul). Media trasaturilor era pe la 6 min. cu perioade in care aveam trasaturi si la 1min30 sau 2 min. Am mai prins si eliberat aproximativ 9 pui de cteno si 7 carasi destul de mari.

Ce trebuie sa stii daca mergi la Creata 3

Sau in general daca mergi pentru prima data pe o balta de pescuit.

  • In weekend este recomandat sa suni pentru rezervare
  • Daca nu ai o saltea de primire, cere de la administratie, pentru ca nu se plateste suplimentar
  • Manevreaza cu grija capturile in general si in special puietul de cteno, peste un an sau doi iti vei multumi, cand vei avea parte de drilluri frumoase.
  • Nu trage concluzii dupa prima partida de pescuit pe o balta
  • Daca nu ai gratar sau nu ai unul cu picioare, cere de la administratie. Important este sa nu faci focul direct pe jos.

Daca mai aveti si alte pareri, le puteti scrie in sectiunea de comentarii mai jos.

Fir intins (nu antins)

PS: pentru o abordare non-feeder puteti vedea albumul foto a lui Dragos Grivei pe facebook

Pescar Amator

Pasionat de pescuitul la feeder, umblu teleleu pe baltile patriei :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.